20081117

Llibertat a Internet

Tret de Vilaweb

Un tribunal alemany bloca Wikipedia.de


El tancament s'ha fet arran d'una denúncia per difamació del diputat Lutz Heilmann


La pàgina d'inici de la Wikipedia alemanya, Wikipedia.de, és blocada des de divendres a causa d'una ordre judicial. La decisió de tancament s'ha pres arran de la denúncia del diputat alemany Lutz Heilmann, que es va sentir insultat per algunes afirmacions publicades a l'article sobre ell a la Wikipedia alemanya. Tot i això, els internautes alemanys poden accedir a tots els continguts a través del domini de.wikipedia.org, allotjat als EUA.



Segons el portal Focus.de, Heilmann ha denunciat la fundació Wikimedia Deutschland per les informacions publicades al seu article biogràfic, segons les quals no va arribar a acabar els estudis universitaris i havia participat en un negoci de pornografia en línia.



Seddeutsche.de, per la seva banda, explica que alguns dels ordinadors des d'on s'ha editat l'article del diputat Heilmann són del parlament alemany. Heilmann també ha denunciat tres usuaris de la Wikipedia per la mateixa raó i ahir va assegurar en un comunicat que, quan es va corregir l'article de la Wikipedia, va retirar la denúncia contra el portal. El diputat també hi demana disculpes als usuaris afectats. La resolució judicial cautelar prohibeix que el domini Wikipedia.de, propietat de Wikimedia Deutschland, enllaci amb de.wikipedia.org, domini propietat de la Fundació Wikimedia i allotjat als EUA.



Lutz Heilmann, del partit d'esquerres Die Linke, és un diputat polèmic; el 2005 va passar, per quaranta-set vots a favor i quaranta-dos en contra, una moció de censura per infracció de la normativa interna del partit. La moció es va fer perquè havia amagat al partit que havia treballat per a la policia política comunista Stasi, fet que no es va saber fins que no el va publicar Der Spiegel.